• rozwiń
    • WIG20 2366.07 +0.03%
    • WIG30 2715.11 -0.09%
    • WIG 60885.75 -0.04%
    • sWIG80 12108.05 +0.02%
    • mWIG40 4181.30 -0.55%

Ostatnia aktualizacja: Dziś 12:00

Dostosuj

Temat: Gospodarka

Dlaczego za trufle płacimy miliony? Ania Starmach: są bardzo kapryśne

Białe trufle warte miliony. Ania Starmach: nie można ich wyhodować, a są bardzo kapryśne Odtwórz: Białe trufle warte miliony. Ania Starmach: nie można ich wyhodować, a są bardzo kapryśne
Foto: tvn24bis | Video: tvn24bis Foto: Dlaczego trufle są warte miliony? | Video: Białe trufle warte miliony. Ania Starmach: nie można ich wyhodować, a są bardzo kapryśne

Za rekordową sumę 450 tysięcy euro, czyli niemal dwa miliony złotych sprzedano białe trufle z okolic Alby na międzynarodowej aukcji, która odbyła się na zamku we włoskim Piemoncie. - Cena jest tak gigantyczna, bo jest ich bardzo mało, a bardzo wiele osób marzy o tym, aby ich spróbować. Białej trufli nie jesteśmy w stanie wyhodować, a są bardzo kapryśne. To takie grzyby, które doprawiają całe danie - uważa Ania Starmach, jurorka programu MasterChef. - Trufle są nieprawdopodobnie wykwintne. Cokolwiek robimy z truflą, to ona staje się gwiazdą potrawy, którą przyrządzamy - mówił w TVN24 BiS Mikołaj Rej z programu MasterChef.

Program "Otwarcie dnia" od poniedziałku do piątku w godz. 10-12 w TVN24 BiS.

Czytaj też o rekordowej aukcji luksusowych grzybów.

Podziel się:

Bądź na bieżąco:
  • Komentarze (0)

Dodaj Komentarz

Zaloguj się , aby dodać komentarz
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
+0 nowe komentarze

Zasady forum

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN24BiŚ nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Ustawienia

Zamknij ustawienia
Ustawienia zostały zapisane