• rozwiń

McDonald's mówi "nie" pomidorom

McDonald's mówi "nie" pomidorom
Foto: TVN24.pl Foto: McDonald's ostrożny

McDonald's rezygnuje czasowo ze sprzedawania w swoich barach w USA pomidorów w plasterkach, serwowanych w kanapkach. Powód? Zagrożenie salmonellą.

"To jedynie środki ostrożności. McDonald's nie zanotował żadnego przypadku zatrucia" - głosi oświadczenie wydane przez firmę. Jednocześnie poinformowano, że surowe pomidory będą w dalszym ciągu serwowane w sałatkach, gdyż są to inne gatunki tych warzyw.

Amerykańska Agencja Kontroli Żywności i Leków (FDA) ostrzegła w sobotę amerykańskich konsumentów, że salmonella, która pojawiła się w 16 stanach i spowodowała hospitalizację 23 osób, znajduje się między innymi w czerwonych okrągłych pomidorach. Łącznie na salmonellę zachorowało 145 osób.

FDA poinformowała, że bezpieczne są pomidory koktajlowe i pomidory sprzedawane wraz z gałązkami, bądź hodowane w domu.

bgr/tr

Podziel się:

Bądź na bieżąco:
  • Komentarze (0)

Dodaj Komentarz

Zaloguj się , aby dodać komentarz
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
+0 nowe komentarze

Zasady forum

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN24BiŚ nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Ustawienia

Zamknij ustawienia
Ustawienia zostały zapisane