Regionalne smaki z Wysp Liparyjskich

Regionalna kuchnia z Wysp Liparyjskich Odtwórz: Regionalna kuchnia z Wysp Liparyjskich
Foto: Shutterstock Foto: Na program zaprasza Jakub Porada | Video: Regionalna kuchnia z Wysp Liparyjskich

Smak i zapach dobrej potrawy pozwala przenieść się do danego miejsca, nawet jeżeli znajdujemy się kilkaset kilometrów dalej. O kuchni charakterystycznej dla Wysp Liparyjskich opowiedziała Jakubowi Poradzie w programie "Pokaż nam świat" autorka bloga "Sycylia bocznymi drogami" Dominika Friedrich. Jednym z tamtejszych regionalnych produktów są kapary. - Są to orchidee liparyjskie. Kapary są pączkami kwiatów - powiedziała Dominika Friedrich.

Program "Pokaż nam świat" oglądaj w weekendy w TVN24 BiS.

Podziel się:

Bądź na bieżąco:
  • Komentarze (0)

Dodaj Komentarz

Zaloguj się , aby dodać komentarz
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
+0 nowe komentarze

Zasady forum

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN24BiŚ nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.