• rozwiń
    • WIG20 2158.94 -0.47%
    • WIG30 2459.33 -0.39%
    • WIG 57502.14 -0.29%
    • sWIG80 11763.70 +0.51%
    • mWIG40 3786.21 +0.05%

Ostatnia aktualizacja: 2019-11-29 17:15

Dostosuj

Czy schabowy zrobi karierę w Italii? Polskie smaki na włoskim stole

Czy polskie jedzenie może zrobić karierę na włoskim stole? Odtwórz: Czy polskie jedzenie może zrobić karierę na włoskim stole?
Foto: TVN24 BiS | Video: TVN24 BiS Foto: Jacek Pałasiński przepytuje włoskich gości | Video: Czy polskie jedzenie może zrobić karierę na włoskim stole?

Z Polski ze smakiem - to hasło inicjatywy ambasady RP w Rzymie, która promuje polską kuchnię i chce zachęcić Włochów do tego, żeby jedli pierogi, bigos, ogórki kiszone, chłodnik i inne przysmaki znad Wisły, ze schabowym włącznie. - Chcemy pobudzić wśród Włochów apetyt na polską kuchnię - podkreślają dyplomaci. Jacek Pałasiński pytał Włochów - Cristiano Pinzauti'ego i Paolo Cozzę - o to, jakie polskie smaki mają szansę zrobić karierę na włoskich stołach.

Program "Otwarcie Dnia" od poniedziałku do piątku na antenie TVN24 BiS o godz. 10.00.

Podziel się:

Bądź na bieżąco:
  • Komentarze (0)

Dodaj Komentarz

Zaloguj się , aby dodać komentarz
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
+0 nowe komentarze

Zasady forum

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN24BiŚ nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Ustawienia

Zamknij ustawienia
Ustawienia zostały zapisane