Co trzecia złowiona ryba nie trafia na stół

FAO alarmuje, że co trzecia złowiona ryba nie trafia na stoły Odtwórz: FAO alarmuje, że co trzecia złowiona ryba nie trafia na stoły
FAO alarmuje, że co trzecia złowiona ryba nie trafia na stoły "Źródło: TVN24 BiS"

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa alarmuje, że nieracjonalne połowy doprowadzają do przetrzebienia populacji ryb i powodują, że coraz więcej ich gatunków jest zagrożonych. Z drugiej strony przybywa hodowli ryb morskich, na przykład łososia. Tyle że ryby hodowlane, karmione sztucznymi karmami, nie są już tak zdrowe jak dziko żyjące. Wcześniejsze badania wykazały na przykład, że w hodowlanych jest mniej korzystnych dla naszego zdrowia kwasów Omega-3. O szczegółach w programie "24 Godziny" mówił Mateusz Walczak.

Program "24 Godziny" od poniedziałku do piątku o godz. 21.00 na antenie TVN24 BiS.

Podziel się:

Bądź na bieżąco:
  • Komentarze (0)

Dodaj Komentarz

Zaloguj się , aby dodać komentarz
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
+0 nowe komentarze

Zasady forum

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN24BiŚ nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.