Polak wszedł na wulkan i zrobił grilla. "Kiełbaski przesiąkły trochę siarką"

Grill na Etnie Odtwórz: Grill na Etnie
Foto: grzegorzgawlik.pl | Video: TVN24 BiS Foto: Grill na Etnie był wielkim marzeniem podróżnika | Video: Grill na Etnie

Grill, węgiel drzewny, rozpałkę i chleb kupił we Włoszech. Ale kiełbasę przywiózł już z Polski, bo - jak mówi - jest najlepsza. I zrobił sobie grilla na skraju krateru dymiącej Etny, co było jego wielkim marzeniem. - Próbowałem też smażyć mięso na gorących wyziewach wulkanicznych, ale trochę przesiąkło siarką i już nieco gorzej smakowało - opowiada w programie "Pokaż nam świat" Grzegorz Gawlik, podróżnik, którego celem jest wejście na 100 wulkanów.

Program "Pokaż nam świat" oglądaj w TVN24 BiS.

Podziel się:

Bądź na bieżąco:
  • Komentarze (2)

Dodaj Komentarz

Zaloguj się , aby dodać komentarz
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
+0 nowe komentarze

Zasady forum

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN24BiŚ nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.